TILAESITTELY

Korpi-Jukolan tila on vanha sukutila, joka siirtyi sukupolvenvaihdoksen myötä vuonna 2004 nykyisille omistajasisaruksille Riikalle ja Jonnalle.

Samaisena vuonna vanhaa kivinavettaa aloitettiin remontoimaan 12:sta paikkaiseksi hevostalliksi ja pihapelto muuttui valaistuksi ratsastuskentäksi ( 25x63 ) sekä hiekkapohjaisiksi tarhoiksi.

Kivinavetan yhteyteen rakennettiin 10 paikkainen yksityishevostalli vuonna 2008 ja samana vuonna pihapiirin mäkeen nousi puurunkoinen maneesi ( 21x50 ).

Rakennusprojektejen ohella hiekkamontulle lanailtiin uria ja vuosien mittaan sinne ilmestyi maastoesteitä ratsastajien toiveista. Nykyisin maastoesteradalla pidetään valmennuksia sekä II-ja III-tason kenttäkilpailuja. Tällä hetkellä se on Keski-Suomen ainoa kilpailukunnossa oleva rata.

Tilalla on kasvatettu harrastusmielessä pari New Forest-ponia, Korven Esanna ja Korven Myy.

Aikaisemmin tilalle on syntynyt neljä suomenhevosta, joista Jukotar on vielä mukana arjessa.

Aluksi tila oli srl:n hyväksymä yksityishevostalli, mutta nykyisin sielä toimii srl:n hyväksymä ratsastuskoulu, jossa Riikka toimii pääopettajana. Hän valmistui vuonna 2004 ratsastuksenohjaajaksi Kiuruvedeltä ja myöhemmin hän syvensi opintojaan I-tason ratsastusvalmentajaksi Ypäjällä. Hän on kilpaillut kouluratsastuksessa kansallisellakin tasolla ratsuttamallaan suomenhevosruuna R.R.Liisterillä. Riikka on ratsuttanut myös muita suomenhevosia ja ollut mukana opettamassa ja valmentamassa omakasvattiponeja.

Riikan lisäksi tilalla vierailee muitakin ammattivalmentajia ympäri Suomen.

Jonnan 18 vuotias tytär Sonja on aloittanut kilpailemisen tallin hevosilla ja poneilla pääpainona kouluratsastus, mutta esteitä ja kenttäratsastustakin on käynyt kokeilemassa.

Hänet on nähty kilpailemassa mm. poneilla Praidas, Nilan, Morgan, Vili, Korven Esanna, Korven Myy sekä hevosella Visible Kid.